Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A levendulaolaj aromaterápiás hatásai migrén esetén
  2023-12-20 22:32:06, szerda
 
  A levendulaolaj aromaterápiás hatásai migrén esetén - tenziós fejfájás ellen is hatékony

A migrén kiváltásában sok minden szerepet játszhat. A migrénes fejfájás egyik gyakori előidézője nem más, mint az érzelmi stressz. De az is okozhat migrént, ha kihagyunk egy-egy étkezést, illetve az egyes élelmiszerekben található tartósítószerekre vagy egyéb anyagokra is érzékenyek lehetünk, ami szintén oka lehet a migrén kialakulásának.

Sok embernél a koffein okoz migrénes fejfájást, de egyesek érzékenyek az erős fényekre és hangokra, illetve nőknél gyakran a hormonális változások generálnak migrénes fejfájást.

A migrén pontos okát még ma sem nagyon ismerik a tudósok, annyi azonban bizonyos, hogy valamilyen abnormális agyi aktivitás eredménye, ami átmenetileg, de befolyásolja az idegi jeleket, illetve ereket és vegyi anyagokat az agyban.

A nők jóval gyakrabban szenvednek migrénes panaszoktól, mint a férfiak. Ennek egyértelmű magyarázta nem más, mint a hormonális egyensúlytalanság és a hormonok egyensúlyának felborulása. Ez a két hormon az ösztrogén és a progeszteron. A hormonális egyensúlytalanság befolyásolja az agyat és az idegrendszert is. Továbbá a stressz is oka lehet a migrén kialakulásának, márpedig a nők jóval stresszesebbek, mint a férfiak.

Milyen ételeket és italokat kerüljünk el, ha migréntől szenvedünk?
Ilyen például az alkohol, a bor, a kávé, a sajtok, a csokoládé, a citrusfélék, a mesterséges édesítőszerek.

És milyen ételeket fogyasszunk, hogy a migrén hamar a múlté legyen? Sokat segíthet a lenmag, az avokádó, a halak, a mandula, a zöld leveles zöldségek, mint például a kelkáposzta és a spenót.

A migrén elmulasztásában sok minden más is a hasznunkra lehet. A melegítő párna, a meleg zuhany és a forró fürdő sokat segíthet a migrén megszüntetésében. Egy kis adag kávé is sokat jelenthet, ugyanis kis mennyiségben a koffein megszünteti a migrént és a kísérő tüneteit, azonban nagyobb adagban fogyasztva épp az ellenkező hatást érhetjük el.

Az aromaterápiát is nyugodtan kipróbálhatjuk. Migrén esetén elsősorban a levendula illóolaja válhat be számunkra. A levendula illóolaja csökkenti a stresszt, enyhíti a fájdalmat és javítja az alvást. Az illóolajak, így a levendula-illóolaj is természetes megoldást jelent fejfájás és migrén esetén. Nagyon hatékony a migrén kiváltó okainak csökkentésében, a tenziós fejfájás javításában, a fájdalom minimalizálásában és az émelygés mérséklésében.

A levendulaolaj fokozza a hangulatot, remek nyugtató hatással rendelkezik, ezen kívül kiemelkedő az antimikrobiális és a sebgyógyító hatása is.

Hogyan használhatjuk a levendula-illóolajat, amennyiben migréntől szenvedünk? Nagyon hatékony, ha ezzel az illóolajjal inhalálunk, de a homlokunkra is masszírozhatunk egy-két csepp olajat, illetve éjszaka, elalvás előtt a párnánkra is cseppenthetünk egy-két cseppet. Ily módon nemcsak a fejfájásunk enyhül, hanem sokkal hamarabb fogunk majd elaludni.

A levendulaolaj egyeseknél bőrirritációt, illetve allergiás reakciót is okozhat. Míg sokaknál csillapítja a fejfájást, más személyeknél épp ellenkezőleg, fokozhatja a fejfájás kialakulásának esélyeit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megszüntetésében, élelmiszerekben, antimikrobiális, masszírozhatunk, elmulasztásában, cseppenthetünk, kialakulásának, stresszesebbek, kipróbálhatjuk, csökkentésében, édesítőszerek, aromaterápiát, levendulaolaj, aromaterápiás, egyensúlyának, bőrirritációt, mérséklésében, idegrendszert, használhatjuk, ellenkezőleg, személyeknél, progeszteron, befolyásolja, mennyiségben, kiváltásában, csillapítja, javításában, homlokunkra, felborulása, fejfájásunk, megszünteti, rendelkezik, mesterséges, citrusfélék, panaszoktól, fogyasszunk, levendulaolaj aromaterápiás, migrén kiváltásában, migrénes fejfájás, érzelmi stressz, egyes élelmiszerekben, migrén kialakulásának, koffein okoz, erős fényekre, hormonális változások, migrén pontos, idegi jeleket, hormonális egyensúlytalanság, hormonok egyensúlyának, mesterséges édesítőszerek, migrén hamar, múlté legyen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Reggel van  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Adakozás  Facebookon kaptam  Adakozás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Png virág  Hazára minden embernek szükség...  Egy maradéktalanul uralt világ  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mindig jusson idő nevetni  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mi lenne ha  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reménység és erő Krisztustól e...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Png fotel  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szívem  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kislány  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Fekete-erdő desszert  Neked tudnod kell  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png rózsa csokor  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Fekete-erdő desszert  Mai harmónia kártyám  Alázat  Facebookon kaptam  Png fotel  Paul David Tripp Április 20  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Alázat  Png cica  Akarat  Png nő  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
levendulaolaj aromaterápiás, migrén kiváltásában, migrénes fejfájás, érzelmi stressz, egyes élelmiszerekben, migrén kialakulásának, koffein okoz, erős fényekre, hormonális változások, migrén pontos, idegi jeleket, hormonális egyensúlytalanság, hormonok egyensúlyának, mesterséges édesítőszerek, migrén hamar, múlté legyen, zöld leveles, migrén elmulasztásában, hasznunkra lehet, melegítő párna, meleg zuhany, forró fürdő, migrén megszüntetésében, koffein megszünteti, kísérő tüneteit, ellenkező hatást, levendula illóolaja, migrén kiváltó, tenziós fejfájás, fájdalom minimalizálásában, émelygés mérséklésében, levendulaolaj fokozza, sebgyógyító hatása, illóolajjal inhalálunk, fejfájásunk enyhül, levendulaolaj egyeseknél, fejfájás kialakulásának, megszüntetésében, élelmiszerekben, antimikrobiális, masszírozhatunk, elmulasztásában, cseppenthetünk, kialakulásának, stresszesebbek, kipróbálhatjuk, csökkentésében, édesítőszerek, aromaterápiát, levendulaolaj, aromaterápiás, egyensúlyának, bőrirritációt, mérséklésében, idegrendszert, használhatjuk, ellenkezőleg, személyeknél, progeszteron, befolyásolja, mennyiségben, kiváltásában, csillapítja, javításában, homlokunkra, felborulása, fejfájásunk, megszünteti, rendelkezik, mesterséges, citrusfélék, panaszoktól, fogyasszunk, sebgyógyító, kelkáposzta, illóolajjal, átmenetileg, természetes, hangulatot, illóolajat, amennyiben, szenvedünk, érzékenyek, gyakrabban, fogyasztva, kiemelkedő, magyarázta, hasznunkra, generálnak, változások, hormonális, elsősorban, egyeseknél, fokozhatja, valamilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.